Privatumo politika

BENDRA INFORMACIJA

UAB "Birštono mineraliniai vandenys" ir Ko, į. k. 152833635, buveinės adresas – B. Sruogos g. 7, Birštonas, (toliau – Duomenų valdytojas) šia privatumo politika (toliau – Privatumo politika) nustato asmens duomenų tvarkymo sąlygas Duomenų valdytojo valdomoje bendrovėje ir naudojantis interneto svetainėmis http://www.bmv.lt, http://www.akvile.lt, http://www.birute.lt/lt ir http://www.vytautas.eu (toliau – Interneto svetainė). Privatumo politikos nustatytos sąlygos taikomos kiekvieną kartą apsilankius svetainėje, nepaisant to, kokį įrenginį (kompiuterį, mobilųjį telefoną, planšetę, televizorių ar kt.) naudojate.

Labai svarbu, kad atidžiai perskaitytumėte Privatumo politiką, nes, kiekvieną kartą lankydami Duomenų valdytojui priklausančią Interneto svetainę sutinkate su sąlygomis, aprašytomis šioje Privatumo politikoje. Jei nesutinkate su šiomis sąlygomis, prašome nesilankyti šioje Interneto svetainėje, nesinaudoti jos turiniu ir/ar paslaugomis.

Duomenų subjektas pateikdamas savo asmens duomenis (įskaitant duomenis, kuriuos tiesiogiai ar netiesiogiai pateikia lankydamasis internetinėje svetainėje ir naudodamasis jos paslaugomis), sutinka ir neprieštarauja, kad Duomenų valdytojas juos valdytų ir tvarkytų šioje Privatumo politikoje, Duomenų subjekto sutikime nurodytais bei teisės aktuose numatytais tikslais ir tvarka.

Asmenys, kurie yra jaunesni negu 16 metų, negali teikti jokių asmens duomenų per Duomenų valdytojo Internetinę svetainę. Jei esate asmuo, kuris yra jaunesnis negu 16 metų, prieš pateikdami asmeninę informaciją, turite gauti savo tėvų arba kitų teisėtų globėjų sutikimą.

Atstovas – asmuo atstovaujantis Klientus, Duomenų valdytojo partnerius, Paslaugų teikėjus, Tiekėjus, kitus Duomenų subjektus, tiek fizinius, tiek juridinius asmenis.

Besikreipiantis asmuo – fizinis asmuo ar Atstovas besidomintis Duomenų valdytojo parduodamomis prekėmis ar norintis susisiekti su Duomenų valdytoju kitais klausimais. 

Dalyvis – fizinis asmuo ar Atstovas, dalyvaujantis ar ketinantis dalyvauti Duomenų valdytojo organizuojamose programose, konkursuose, akcijose, žaidimuose.

Duomenų subjektas – Atstovas, Besikreipiantis asmuo, Dalyvis, Kandidatas, Klientas, Skambinantieji telefonu arba bet koks kitas fizinis asmuo, kurio asmens duomenis tvarko Duomenų valdytojas.

Kandidatas – asmuo, dalyvaujantis ar ketinantis dalyvauti Duomenų valdytojo vykdomoje personalo atrankoje.

Klientas – fizinis asmuo ar Atstovas, perkantis prekes iš Duomenų valdytojo arba sudaręs sutartį su Duomenų valdytoju dėl prekių pirkimo.

Partneris – fizinis ar juridinis asmuo bendradarbiaujantis su Duomenų valdytoju, ar sudaręs bendradarbiavimo sutartį su Duomenų valdytoju (pvz. dėl prekių tiekimo).

Paslaugų teikėjas – fizinis ar juridinis asmuo galintis pasiūlyti ar siūlantis prekes, paslaugas ar darbus Duomenų valdytojui ir su juo bendradarbiaujantis arba sudaręs sutartį su Duomenų valdytoju dėl prekių, paslaugų ar darbų pardavimo.

Skambinantysis telefonu – asmuo skambinantis viešai paskelbtu kontaktiniu telefonu dėl Duomenų valdytojo prekių pardavimo ir/ar kitais klausimais.

Tiekėjas – Duomenų valdytojui prekes tiekiantis fizinis ar juridinis asmuo.

Tiesioginė rinkodara – veikla, skirta paštu, telefonu arba kitokiu tiesioginiu būdu siūlyti asmenims prekes ar paslaugas ir (arba) teirautis jų nuomonės dėl siūlomų prekių ar paslaugų.

Asmens duomenų tvarkymas – bet kokia automatizuotomis arba neautomatizuotomis priemonėmis su asmens duomenimis ar asmens duomenų rinkiniais atliekama operacija ar operacijų seka, kaip antai rinkimas, įrašymas, rūšiavimas, sisteminimas, saugojimas, redagavimas ar keitimas, išgava, susipažinimas, naudojimas, atskleidimas persiunčiant, platinant ar kitu būdu sudarant galimybę jais naudotis, taip pat sugretinimas ar sujungimas su kitais duomenimis, apribojimas, ištrynimas arba sunaikinimas.

Duomenų valdytojas asmens duomenis rinks laikantis galiojančių Europos Sąjungos bei Lietuvos Respublikos teisės aktų reikalavimų bei kontroliuojančių institucijų nurodymų. Taikomos visos protingos techninės ir administracinės priemonės tam, kad surinkti duomenys apie Duomenų subjektus būtų apsaugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. 

Ši Privatumo politika sudaryta vadovaujantis Europos Parlamento ir Tarybos reglamentu (ES) 2016/679 dėl fizinių asmenų apsaugos tvarkant asmens duomenis ir dėl laisvo tokių duomenų judėjimo ir kuriuo panaikinama Direktyva 95/46/EB (toliau – Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas), Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, kitais Europos Sąjungos ir Lietuvos Respublikos teisės aktais. Privatumo politikoje vartojamos sąvokos suprantamos taip, kaip jos yra apibrėžtos Bendrajame duomenų apsaugos reglamente ir Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatyme.


KOKIĄ INFORMACIJĄ APIE JUS RENKAME?

Tiesiogiai jūsų pateikiama informacija.

Informacija, kaip naudojate mūsų Interneto svetainę.

Jeigu jūs lankotės mūsų Interneto svetainėje, mes taip pat renkame informaciją, kuri atskleidžia mūsų teikiamų paslaugų naudojimo ypatumus arba automatiškai generuojama vizitų statistika. Daugiau apie tai skaitykite „Slapukai“.

Informacija iš trečiųjų šalių šaltinių

Mes galime gauti informacijos apie jus iš viešųjų ir komercinių šaltinių (kiek tai leidžia galiojantys teisės aktai) ir susieti ją su kita informacija, kurią gauname iš jūsų arba apie jus. Informacijos apie jus galime gauti ir iš trečiųjų šalių socialinių tinklų paslaugų, kai prie jų prisijungiate, pavyzdžiui, per paskyras “Facebook” tinkle.

Kita mūsų renkama informacija

Mes taip pat galime rinkti ir kitą informaciją apie jus, jūsų įrenginį ar jūsų naudojimąsi mūsų svetainės turiniu su jūsų sutikimu.

Jūs galite rinktis nepateikti mums tam tikros informacijos, tačiau tokiu atveju gali būti neleidžiama naudotis mūsų siūloma paslauga.


ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS KONSULTACIJOS, UŽKLAUSOS VYKDYMO TIKSLAIS

Besikreipiančiųjų asmenų, įskaitant Skambinančiuosius telefonu, į Duomenų valdytoją dėl prekių pardavimo ar/ir kitais klausimais tikslu asmens duomenų tvarkymas. Duomenų valdytojas tvarko tokius Besikreipiančiųjų, įskaitant Skambinančiuosius telefonu, asmens duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas;
  • Pareigos;
  • Darbovietė.


Besikreipiančiųjų asmens duomenys nėra perduodami tretiesiems asmenims.

Asmens duomenys konsultacijos, užklausos pateikimo tikslais tvarkomi sutikimo, išreikšto pateikiant savo duomenis, pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies a punktas).


ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS PREKIŲ PARDAVIMO TIKSLU

Klientų asmens duomenų tvarkymas. Duomenų valdytojas tvarko šiuos Klientų asmens duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Asmens kodas;
  • Įgaliojimas;
  • Įgaliojimo laikas;
  • Atstovaujamas asmuo (ryšys su atstovaujamu asmeniu);
  • Pareigos;
  • Darbovietė;
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas;
  • Adresas;
  • Elektroninės prekybos atveju – mokėjimo nurodymo duomenys;
  • Kita informacija susijusi su parduodama preke.


Duomenys gaunami tiesiogiai iš Klientų, vykdant sutartį su Klientu, ar/ir iš kitų trečiųjų asmenų, turinčių ryšių su Duomenų subjektu.

Mes įsipareigojame neperduoti Jūsų asmens duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

Jei yra Kliento sutikimas asmens duomenų atskleidimui;

Įgyvendinant savo kaip prekių pardavėjo įsipareigojimus (pvz., duomenys gali būti perduodami prekių pristatymus teikiančioms (kurjerių), logistikos, archyvavimo, audito, teisines, finansines paslaugas teikiančioms įmonėms, Paslaugų teikėjams, ir (arba) šalims, susijusioms su nacionalinėmis, Europos ir tarptautinėmis mokėjimo sistemomis, pvz., SWIFT);

Įgyvendinant Duomenų valdytojo teisėtus interesus (pvz. skolų išieškojimo atveju);

Įgaliotoms institucijoms, Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka.

Duomenų valdytojas gali pateikti Klientų ir kitų Duomenų subjektų asmens duomenis šioje Politikoje nenurodytiems Duomenų tvarkytojams, kurie teikia paslaugas (atlieka darbus) Duomenų valdytojui ir tvarko Klientų ir Duomenų subjektų asmens duomenis Duomenų valdytojo vardu. Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti asmens duomenis tik pagal Duomenų valdytojo nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus. Pasitelkdamas duomenų tvarkytojus Duomenų valdytojas imasi visų reikiamų priemonių, siekdamas užtikrinti, kad Duomenų tvarkytojai būtų įgyvendinę tinkamas organizacines ir technines saugumą užtikrinančias priemones bei išlaikytų asmens duomenų paslaptį.

Asmens duomenys tvarkomi Duomenų subjekto sutikimo ir/arba sutarties su Duomenų subjektu vykdymo pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies a ir b punktai).


ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS SUTARČIŲ SU PARTNERIAIS/PASLAUGŲ TEIKĖJAIS, TIEKĖJAIS VYKDYMO TIKSLU

Duomenų valdytojas bendradarbiaudamas su Partneriais, Paslaugų teikėjais, Tiekėjais tvarko tokius fizinių asmenų ar Atstovų asmens duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Asmens kodas;
  • Adresas;
  • Veiklą pagrindžiančio dokumento duomenys (individualios veiklos pažymos numeris, išdavimo data ir kt.);
  • Elektroninės prekybos atveju – mokėjimo nurodymo duomenys;
  • Įgaliojimas;
  • Įgaliojimo laikas;
  • Atstovaujamas asmuo;
  • Pareigos;
  • Darbovietė;
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas;
  • Kita informacija, kuri buvo pateikta bendradarbiaujant ar vykdant sutartį.


Duomenys gaunami tiesiogiai iš fizinių asmenų, Atstovų, ir/ar atstovaujamų asmenų.

Mes įsipareigojame neperduoti jūsų asmens duomenų jokioms nesusijusioms trečiosioms šalims, išskyrus šiuos atvejus:

Jei yra Duomenų subjekto sutikimas asmens duomenų atskleidimui;

Įgyvendinant savo kaip Duomenų valdytojo įsipareigojimus (pvz., duomenys gali būti perduodami prekių pristatymus teikiančioms (kurjerių), logistikos, archyvavimo, audito, teisines, finansines paslaugas teikiančioms įmonėms, Paslaugų teikėjams ir (arba) šalims, susijusioms su nacionalinėmis, Europos ir tarptautinėmis mokėjimo sistemomis, pvz., SWIFT);

Įgyvendinant Duomenų valdytojo teisėtus interesus (pvz. skolų išieškojimo atveju);

Įgaliotoms institucijoms, Lietuvos Respublikos teisės aktų numatyta tvarka.

Duomenų valdytojas gali pateikti fizinių asmenų, Atstovų asmens duomenis šioje Privatumo politikoje nenurodytiems Duomenų tvarkytojams, kurie teikia paslaugas (atlieka darbus) Duomenų valdytojui ir tvarko fizinių asmenų, Atstovų asmens duomenis Duomenų valdytojo vardu.

Asmens duomenys sutarčių su partneriais (paslaugų teikėjais) vykdymo tikslu tvarkomi sutarties vykdymo ir/ar Duomenų valdytojo teisėto intereso pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies b ir f punktai).


ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS TIESIOGINĖS RINKODAROS TIKSLU

Tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomi šie Klientų ir kitų Duomenų subjektų asmens duomenys:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • El. pašto adresas.


Išsiuntus naujienlaiškį Duomenų valdytojas gali rinkti statistinius duomenis apie Duomenų subjekto elgesį susijusį su naujienlaiškio naudojimu ir turiniu (pavyzdžiui, ar naujienlaiškis buvo perskaitytas, kokios nuorodos Duomenų subjekto buvo atidarytos).

Duomenų subjekto el. pašto adresas gali būti naudojamas reklamos pateikimui per Facebook, Google ir kitas reklamos platformas, pritaikant reklamą tikslinei auditorijai.

Asmens duomenys gaunami tiesiogiai iš Duomenų subjektų. Asmens duomenis Duomenų valdytojas gali perduoti tik tretiesiems asmenims, teikiantiems specializuotas paslaugas, tam, kad išsiųstų el. laiškus, pritaikytų per reklamos platformas užsakomos reklamos pobūdį. 

Klientų ir kitų Duomenų subjektų asmens duomenys tvarkomi sutikimo, išreikšto pateikiant savo duomenis ir sutinkat tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslu, arba Duomenų valdytojo teisėto intereso pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies a ir f punktai, ir Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo 69 straipsnio 2 dalis, kai asmens duomenys tvarkomi Duomenų valdytojo teisinio intereso pagrindu).

Informuojame, kad Duomenų subjektas turi teisę nesutikti dėl jo asmens duomenų tvarkymo tiesioginiais rinkodaros tikslais, nenurodydamas nesutikimo motyvų:

  • Paskambindamas telefonu: +370 5 278 6318; 
  • El. paštu: info@bmv.lt;
  • Paštu: UAB "Birštono mineraliniai vandenys" ir Ko, B. Sruogos g. 7, Birštonas.


Sutikimo atšaukimas nedaro poveikio sutikimu pagrįsto duomenų tvarkymo, atlikto iki sutikimo atšaukimo, teisėtumui.


ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS ŽAIDIMŲ, AKCIJŲ, KONKURSŲ, PROGRAMŲ,  ORGANIZAVIMO TIKSLAIS

Duomenų valdytojas asmens duomenis gali tvarkyti žaidimų, akcijų, konkursų, programų, vykdymo tikslais. Duomenų valdytojas gali rinkti šiuos Dalyvių asmens duomenis:

  • Vardas;
  • Pavardė;
  • Nuotraukos;
  • Telefonas;
  • El. paštas;
  • Adresas.


Duomenys gaunami tiesiogiai iš Duomenų subjektų dalyvaujančių žaidimuose, akcijose, konkursuose, programose. Dalyviai pateikdami savo duomenis sutinka ir suteikia teisę Duomenų valdytojui bei jos nuožiūra pasirinktiems asmenims viešai skelbti jų, kaip prizų laimėtojų, vardus ir pavardes. Informacija gali būti viešai skelbiama internete, spaudoje ir kitose viešojo informavimo priemonėse, kuriose tai galima daryti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

Dalyviai, įkeldami savo nuotraukas sutinka, kad gauta informacija gali būti skelbiama internete, spaudoje ir kitose viešojo informavimo priemonėse, kuriose tai galima daryti pagal Lietuvos Respublikos įstatymus.

Asmens duomenys tvarkomi sutikimo, išreikšto pateikiant savo asmens duomenis pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies a punktas).


ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS PERSONALO, KLIENTŲ SAUGUMO IR TURTO APSAUGOS UŽTIKRINIMO (VAIZDO STEBĖJIMO) TIKSLAIS

Duomenų valdytojas personalo, Klientų bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų saugumo, taip pat turto apsaugos užtikrinimo (vaizdo stebėjimo), maisto (vandens) produkcijos saugumo ir kokybės užtikrinimo tikslais tvarko savo personalo ir Klientų bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų vaizdo duomenis siekdamas užtikrinti jų bei turto saugumą.

Informuojame, kad Jūsų vaizdo duomenys užfiksuojami Duomenų valdytojo vaizdo stebėjimo įranga, kuomet lankotės Duomenų valdytojo teritorijoje apie pastatą, patalpose, esančiose B. Sruogos g. 7, Birštonas. Vaizdo duomenys gali būti perduodami tik teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką bei draudimo įmonėms, jeigu įvyksta incidentas, kuris gali būti pripažintas draudiminiu įvykiu. Vaizdo duomenys perduodami tik tokia apimtimi, kiek tai yra susiję su tiriamu incidentu.

Duomenų valdytojas gali pateikti personalo ir Klientų bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų vaizdo duomenis šioje Politikoje nenurodytiems Duomenų tvarkytojams, kurie teikia paslaugas (atlieka darbus) Duomenų valdytojui ir tvarko personalo ir klientų bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų vaizdo duomenis Duomenų valdytojo vardu.

Asmens duomenys vaizdo stebėjimo tikslu tvarkomi Duomenų valdytojo teisėto intereso pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies f punktas).


ASMENS DUOMENŲ TVARKYMAS KANDIDATŲ Į DARBO VIETAS PERSONALO ATRANKOS TIKSLAIS

Duomenų valdytojas personalo atrankos tikslais tvarko Kandidato savanoriškai pateiktus asmens duomenis tokia apimtimi, kokia asmens duomenys buvo pateikti. Duomenų valdytojas gali tvarkyti tokius Kandidatų duomenis:

  • Vardas; 
  • Pavardė;
  • Gimimo data;
  • Telefono numeris;
  • El. pašto adresas;
  • Gyvenamosios vietos adresas;
  • Išsilavinimas;
  • Darbovietė;
  • Išklausyti kursai;
  • Mokamos kalbos;
  • Darbo kompiuteriu įgūdžiai;
  • Asmens nuotrauka (tik jeigu Kandidatas pats pateikia su savo gyvenimo aprašymu, Duomenų valdytojas nuotraukos nereikalauja);
  • Rekomendacijos;
  • Kiti Kandidato savanoriškai pateikti jo gyvenimo aprašyme ir/ar kituose pateiktuose dokumentuose esantys Duomenys.


Duomenys gaunami tiesiogiai iš Kandidatų ir/ar iš trečiųjų asmenų, teikiančių darbo paieškos, atrankos ir/ar tarpininkavimo paslaugas (pvz., iš Užimtumo tarnybos, Lietuvos Respublikos darbo biržos, įdarbinimo agentūrų, darbo paieškos internetinių portalų, karjeros socialinių tinklų (pvz. „Linkedin“) ir kt.). Šie duomenys nėra perduodami tretiesiems asmenims.

Kandidatų duomenys tvarkomi sutikimo, išreikšto pateikiant savo duomenis ir/ar Kandidato prašymo prieš sudarant sutartį pagrindu (Bendrojo duomenų apsaugos reglamento 6 straipsnio 1 dalies a ir b punktai).


KĄ DAROME, KAD APSAUGOTUME JŪSŲ INFORMACIJĄ?

Asmens duomenys yra saugomi nuo praradimo, neleistino naudojimo ir pakeitimų. Įdiegėme organizacines ir technines priemones, kad apsaugotume visą informaciją, kurią renkame mūsų paslaugų teikimo tikslais. Primename, kad, nors ir imamės tinkamų veiksmų jūsų informacijai apsaugoti, nė viena svetainė, internetu atliekama operacija, kompiuterių sistema ar belaidis ryšys nėra visiškai saugūs. 

Duomenų valdytojas taiko skirtingus asmens duomenų saugojimo terminus, vadovaudamasis teisės aktų reikalavimais bei atsižvelgdamas į asmens duomenų tvarkymo tikslus.

Asmens duomenų saugojimo terminai:

Asmens duomenų tvarkymo tikslas

Saugojimo terminas

Duomenų subjektų Asmens duomenų
tvarkymas konsultacijos, užklausos įvykdymo tikslais

1 metai nuo konsultacijos, užklausos įvykdymo dienos. Išskyrus atvejus, kai Duomenų subjektas kreipiasi dėl Duomenų valdytojo prekių pardavimo. Tuomet taikomas bendrasis 10 metų terminas

Klientų asmens duomenų tvarkymas prekių pardavimo tikslu

10 metų nuo paskutinio kontakto


Fizinių asmenų, Atstovų asmens duomenų
tvarkymas sutarčių su Partneriais, Paslaugų teikėjais, Tiekėjais vykdymo tikslu

Sutarties galiojimo metu ir 10 metų po sutarties pasibaigimo

Duomenų subjektų Asmens duomenų
tvarkymas tiesioginės rinkodaros tikslu


5 metus nuo sutikimo gavimo dienos, išskyrus atvejus, jei Duomenų subjektas pageidauja, šį terminą pratęsti

Kai Duomenų subjekto asmens duomenys tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomi sutikimo ar Duomenų valdytojo teisėto intereso pagrindu, Duomenų valdytojas nebetvarko Duomenų subjekto asmens duomenų tiesioginės rinkodaros tikslu (nedelsiant sunaikina), kai tik Duomenų subjektas paprieštarauja duomenų tvarkymui tokiu tikslu



Duomenų subjektų asmens duomenų
tvarkymas žaidimų, akcijų, konkursų,
programų organizavimo tikslais


1 metai nuo žaidimų, akcijų, konkursų, programų įvykdymo dienos





Asmens duomenų tvarkymas personalo,
klientų saugumo ir
turto apsaugos, maisto (vandens) produkcijos saugumo ir kokybės užtikrinimo
(vaizdo stebėjimo) tikslaisAsmens duomenų tvarkymas personalo,
klientų saugumo ir turto apsaugos, maisto (vandens) produkcijos saugumo
ir kokybės užtikrinimo
(vaizdo stebėjimo) tikslais

120 kalendorinių dienų. Jeigu vaizdo įrašų duomenys naudojami kaip įrodymai civilinėje, administracinėje ar baudžiamojoje byloje ar kitais įstatymų nustatytais atvejais, vaizdo duomenys gali būti saugomi tiek, kiek reikalinga šiems duomenų tvarkymo tikslams, ir sunaikinami nedelsiant, kai tampa nebereikalingi

Kandidatų Asmens duomenų
tvarkymas personalo atrankos tikslais

6 mėnesiai po personalo atrankos pabaigos. Ilgesniam Kandidatų gyvenimo aprašymo ir kitų duomenų saugojimui reikalingas Kandidato sutikimas


Išimtys dėl saugojimo terminų gali būti nustatomos tiek, kiek jos nepažeidžia Duomenų subjektų teisių ir atitinka teisinius reikalavimus.

Pasibaigus nustatytiems terminams, jei jie nebuvo pratęsti, duomenys bus sunaikinami taip, kad jų negalima būtų atgaminti.


JŪSŲ TEISĖS

Duomenų subjektas, kurio duomenys tvarkomi Duomenų valdytojo veikloje, turi šias teises:

  • Teisė žinoti (būti informuotam) apie savo duomenų tvarkymą;
  • Teisė susipažinti su savo duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
  • Teisė ištaisyti arba, atsižvelgiant į asmens duomenų tvarkymo tikslus, papildyti neišsamius asmens duomenis;
  • Teisė asmens duomenis sunaikinti ir teisė “būti pamirštam”, t. y. sustabdyti savo duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą);
  • Teisė apriboti asmens duomenų tvarkymą esant vienai iš teisėtų priežasčių;
  • Teisė į duomenų perkėlimą, kai Duomenų subjektas savo asmens duomenis pateikė Duomenų valdytojui susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu;
  • Teisė nesutikti, kad asmens duomenys būtų tvarkomi, kai šie duomenys tvarkomi ar ketinami tvarkyti tiesioginės rinkodaros tikslais, įskaitant profiliavimą, kiek jis susijęs su tokia tiesiogine rinkodara;
  • Teisė pateikti skundą Lietuvos Respublikos Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.


Bet kokį prašymą ar nurodymą, susijusį su asmens duomenų tvarkymu, Duomenų subjektas turi teisę pateikti Duomenų valdytojui raštu vienu iš šių būdų: įteikiant tiesiogiai adresu UAB "Birštono mineraliniai vandenys" ir Ko, B. Sruogos g. 7, Birštonas; paštu: UAB "Birštono mineraliniai vandenys" ir Ko, B. Sruogos g. 7, Birštonas; el. paštu: info@bmv.lt.

Duomenų valdytojas gavęs tokį prašymą ar nurodymą, ne vėliau kaip per vieną mėnesį nuo kreipimosi dienos, pateikia atsakymą bei atlieka prašyme nurodytus veiksmus ar atsisako juos atlikti. Prireikus nurodytas laikotarpis gali būti pratęstas dar dviem mėnesiams, atsižvelgiant į prašymų sudėtingumą ir skaičių. Tokiu atveju, per vieną mėnesį nuo prašymo gavimo dienos Duomenų valdytojas informuoja Duomenų subjektą apie tokį pratęsimą, kartu pateikdamas vėlavimo priežastis.

Duomenų valdytojas gali nesudaryti duomenų subjektams sąlygų įgyvendinti aukščiau išvardintų teisių, išskyrus nesutikimą tvarkyti asmens duomenis tiesioginės rinkodaros būdu, kai įstatymų numatytais atvejais, reikia užtikrinti nusikaltimų, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, taip pat duomenų subjekto ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą.


TREČIŲJŲ ŠALIŲ SVETAINĖS, PASLAUGOS IR PRODUKTAI MŪSŲ SVETAINĖSE 

Duomenų valdytojo interneto svetainėje gali būti trečiųjų šalių reklaminių skydelių, nuorodų į jų svetaines ir paslaugas, kurių Duomenų valdytojas nekontroliuoja, pavyzdžiui nuoroda į Duomenų valdytojo Facebook profilį. Duomenų valdytojas neatsako už informacijos, kurią surinko trečiosios šalys, saugą ir privatumą. Turite perskaityti privatumo nuostatas, taikomas trečiųjų šalių svetainėms ir paslaugoms, kuriomis naudojatės.

Jei duomenis apie save pateikėte „Facebook“ pagalba, suprantame, jog sutinkate, kad pateiktu kontaktiniu telefonu ir el. paštu galime su Jumis susisiekti ir pateikti paslaugų pasiūlymus.


BAIGIAMOSIOS NUOSTATOS

Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo Interneto svetainėje dienos.

Kai po Privatumo Politikos papildymo ar pakeitimo Duomenų subjektas naudojasi Interneto svetaine ir/ar Duomenų valdytojo teikiamomis paslaugomis, laikoma, kad Duomenų subjektas neprieštarauja dėl tokių papildymų ir/ar pakeitimų.


SUSISIEKITE SU MUMIS

Jei dėl šioje Privatumo politikoje pateiktos informacijos jums iškiltų klausimų, maloniai prašome kreiptis bet kuriuo jums patogiu būdu:

Telefonu: +370 5 278 6318

El. paštu: info@bmv.lt

Paštu: UAB "Birštono mineraliniai vandenys" ir Ko, B. Sruogos g. 7, Birštonas

Atnaujinta 2019-10-14


SLAPUKAI

Jums besilankant Duomenų valdytojo interneto svetainėje, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, kurie automatiškai sukuriami naršant svetainėje ir yra išsaugomi jūsų kompiuteryje ar kitame galiniame įrenginyje. Jie padeda Duomenų valdytojui atpažinti jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. 

Kaip valdyti ir ištrinti slapukus

Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimo. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/

Tačiau atkreipiame dėmesį, kad kai kuriais atvejais slapukų ištrynimas gali sulėtinti naršymo internete spartą, apriboti tam tikrų interneto svetainės funkcijų veikimą arba blokuoti prieigą prie svetainės.

www.akvile.lt svetainėje naudojamų slapukų aprašymai

Slinkite į šoną
Paskirtis
Slapuko pavadinimas
Slapuko galiojimo laikas
Naudojami duomenys
Naudojamas kaip turinio valdymo sistemos sesijos identifikatorius
october_session
Iki interneto Svetainės lango uždarymo pabaigos
Unikalus ID
Naudojamas statistinei informacijai apie interneto Svetainės lankomumą rinkti
_ga
Įeinant į interneto Svetainę
Unikalus ID
Naudojamas riboti kreipimusi skaičiui į doubleckick.net
_gat
1 minutė
Sveikas skaičius
Naudojamas statistinei informacijai rinkti
_gid
24 valandos
Unikalus ID
Naudojamas Facebook reklamos tikslais
Facebook - _fbp
Iki interneto Svetainės lango uždarymo pabaigos
Unikalus ID